Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

2ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ: Μεγαλύτερο, πλουσιότερο, δυναμικότερο

Το Πέλαγος Πολιτισμού διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ "AegeanDocs", μια παραγωγή του StoryDoc.

Για 9 ημέρες, από τις 20 μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, 101 ταινίες από 37 χώρες, κινηματογραφικές προβολές και παράλληλες εκδηλώσεις σε 11 νησιά του Αιγαίου,  13 ξένοι και 23 Έλληνες σκηνοθέτες, 20 συζητήσεις με το κοινό σε απευθείας μετάδοση, θα προσφέρουν μια ματιά στην καρδιά της πραγματικότητας όλου του πλανήτη.

Σύμφωνα  με τον κ. Κώστα Σπυρόπουλο, Καλλιτεχνικό Διευθυντή του AegeanDocs, "κατάματα, χωρίς περιστροφές, ωραιοποιήσεις και στρογγυλέματα, 70 Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες αντικρύζουν την πραγματικότητα. Βλέπουν ή, πιο σωστά, διαβάζουν τον κόσμο και τους ανθρώπους".


Ταινίες από το Περού, την Ινδία, την Κίνα, την Αργεντινή, την Κορέα, τα Βαλκάνια, την Υεμένη, την Παλαιστίνη , την Αλγερία, τη Μάλτα, το Ισραήλ, τον Καναδά συν-προβάλλονται με Αμερικανικές, Γερμανικές, Γαλλικές, Ιταλικές, Ισπανικές, Σκανδιναβικές παραγωγές. Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει πολυβραβευμένες ταινίες και συνεργασίες με φεστιβάλ του εξωτερικού όπως το DocFest τού Σέφιλντ, το Φεστιβάλ της Κρακοβίας και το Dok Leipzig της Λειψίας. 

Μια σημαντική παράμετρος της διοργάνωσης είναι και το γεγονός ότι, όπως αναφέρει ο κ. Σπυρόπουλος, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Ντοκιμαντέρ στα νησιά του Αιγαίου δημιουργεί στέρεους δεσμούς με πολιτιστικούς οργανισμούς και ιδρύματα, ομάδες πρωτοβουλίας για το σινεμά, το θέατρο και τη φωτογραφία, αλλά και τη Δημόσια Εκπαίδευση σε όλες τις βαθμίδες. Η πολύπλευρη συνεργασία με το Πανεπιστήμιο του Αιγαίου προσφέρει όχι μόνο γνώση, εγκυρότητα και τεχνολογική καινοτομία, αλλά και το μεγαλύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα οπτικοακουστικού εγγραμματισμού με θέμα την "Κριτική ταινιών – Θεωρία και πρακτική".

Οι προβολές των ταινιών θα φιλοξενηθούν σε 4 αίθουσες της Μυτιλήνης: Δημοτικό Θέατρο, Κινηματογράφος Αριών, Μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας Αγίας Παρασκευής, Θέατρο ΦΟΜ. 

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του  2ου AegeanDocs εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου